Forside > PUDER > Har du den rigtige pude?

Har du den rigtige pude?


Der findes så mange typer af puder, at det er næsten umuligt at vælge…. Faktisk tror jeg det er vigtigt at prøve sig lidt frem, men det er jo svært hvis puderne koster op mod 500 – 1.000 kr. Jeg håber jeg med denne artikkel kan fortælle lidt om hvilke type du skal vælge.

Hvordan sover du – på ryggen – på siden – på maven – kombineret.

Du må helst ikke sove på maven. Det tvinger nakken til at være drejet i længere tid, og kan overbelaster led og muskler (bind evt. en pude på maven indtil du har vænnet dig af med dette). Sover du på ryggen, skal puden støtte mest under nakken, og derfor ikke være så høj som hvis du primært sover på siden.

Læg mærke til pudens form – høj eller lav – hård eller blød – kold eller varm.

En almindelig hovedpude med fiber eller dun/fjer kan formes, så den støtter behageligt når man lægger sig til at sove, men den har det problem at faconen ikke holder natten igennem. Puden bør støtte mest under nakken – ikke under skulderen. Det kan opnås med puder, der er højere ned mod kroppen end mod toppen af hovedet.

Der findes puder af viskoelastisk skum, der ikke kun påvirkes af kroppens tryk, men også af dens temperatur. Kroppens varme påvirker materialet, så det følger ens form og dermed giver en mere ensartet støtte.

Mens dun regnes for finere end fjer, når det gælder dyner, skal blandingen være anderledes når vi taler puder. Den skal nemlig være fastere end dynen. Bæreevne 6- 8 og ca. 300 – 500 gram vil jeg sige er en typisk god blanding.

Torben Hansen, ejer af www.TekstilLaden.dk

Kategorier:PUDER
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: