Forside > DYNER > Hvad er forskellen på forskellige dun-typer?

Hvad er forskellen på forskellige dun-typer?


Valg af Dun-dyner

Er moskusdun bedre end gåsedun og er der forskellige kvaliteter af dun? HVORFOR koster en dyne 499,- og en anden 5.499,-??? Ja det er ikke nemt at finde ud af, men måske kan vi hjælpe dig lidt.

Generelt 4 typer dun du kan vælge mellem.

Hvis du skal købe en ny dundyne kan du vælge mellem disse 4 typer dun.

“Bæreevne måler kvaliteten af dun – Jo højere bæreevne jo bedre kvalitet- Jo bedre kvalitet, jo mere luftindhold i dunene – Jo mere luftindhold i dunene, jo bedre isolere dynerne”

Andedun:

Andedun bliver brugt i rigtig mange billige dyner. Ænderne er mindre end gæs og de bliver ofte slagtet tidligt. Det betyder at de ikke når at få en ligeså fin fjerdragt og ligeså store dun som de nedenstående fugle. Kvaliteten af andedun kommer typisk ikke over bæreevne 10 og er derfor mere velegnet til puder.

Moskusdun:

Moskusdun er som regel altid godt. Moskusdun kommer jo også fra en and, men dunene er finere og derfor meget velegnet til dyne fyld. Moskusdun kan fås i forskellige kvaliteter, men variere slet ikke lige så meget som gåsedun kan gøre. Typisk ligger moskusduns dyner med en bæreevne mellem 10 og 11, hvilket er ganske udmærket. Moskusdun har en rigtig god isoleringsevne hvilket gør dynen let og blød.

Gåsedun:

Gåsedun har altid været meget populære. Men der er rigtig stor forskel på kvaliteten af gåsedun, derfor skal man vælge sin dyne med omhu. Gåsedun kan være dårligere en andedun og bedre end moskusdun!!!! De gæs som kommer fra meget kolde områder har ofte de bedste og mest isolerende dun. Kvaliteten af dun fra gæs kan variere i bæreevne fra 2 – 13. Alle gæs har både de fineste dun og de groveste fjer, derfor er det først efter sorteringen man måler bæreevnen, som skal være så høj som muligt i dyner – og helst over bæreevne 10.

Køb billige Dyner med Gåsedun

Edderdun:

Hvis du kører Rolls Royce  eller Ferrari og har penge som skidt, vil jeg helt klart anbefale dig at købe en dyne med edderdun. Disse dun er de fineste du kan få og edderfuglen på Island plukker selv dunene af til dig. Eller det vil sige de plukker dunene og fore deres reder med disse. Derfor samles dunene fra rederne af modige islændinge som henter halvdelen af dunene i rederne på klippesiderne. Den anden halvdel efterlades til ungerne, så de kan have det godt og varmt, og blive voksne og fortsætte med leveringen af disse eksklusive dun.

Ønsker du at købe er vejledende pris. på den anden side af 15.000,- i almindelig størrelse. Interesseret så følg denne link: Edderdunsdyne

Hvad skal jeg vælge?

Undersøg markedet grundigt så du er sikker på at få mest muligt for pengene – Tænk over dyrevelfærd, så kan du sove med god samvittighed – Køb en god kvalitet, så er du sikker på at have en fantastisk dyne de næste 10 – 20 år.

Mvh Torben

Reklamer
Kategorier:DYNER
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: