Forside > DYNER > Er der fjer i moskusdunsdyner?

Er der fjer i moskusdunsdyner?


En god blanding af moskusdun er altid bæreevne 11 og det er denne måleenhed som er den vigtigste, når man sammenligner dun, uanset om vi taler andedun (moskusdun) eller gåsedun. Vi er nødt til at bruge bæreevne når vi taler dun, da det er umuligt at sige hvornår et dun er et dun, eller et lille fjer!!!

 

moskusdun_and

 

Ringsted Dun kalder deres bærevne 11 moskusdun for 90% dun / 10% småfjer, hvor andre måske kalder samme blanding 100% dun og det er begge rigtige betegnelser, på den samme blanding.

 

Pas på hvis nogle producenter eller butikker lover dig moskusdunsdyner med en over bæreevne 11, (f.eks. bæreevne 12 eller 13) det kan simpelthen ikke lade sig gøre, så er decideret svindel!!!! Kun Gåsedunsdyner kan fås i bæreevner så høje, som bæreevne 12 og 13.

 

Ps. Mit svar tager jeg udgangspunkt i at vi bruger Europæiske Dun fra slagteindustrien og ikke rest dun fra Østen eller dun fra levende plukkede gæs og ænder. Den type dun kan ofte fås billigere, men det er dyreplageri og dårlig kvalitet, så den type dun beskæftiger vi os ikke med. Handel med dyner er en tillidssag, så se dig godt for inden køb.

 

Mvh Torben Hansen – Søvn Ekspert

Reklamer
Kategorier:DYNER
 1. Peter Jensen
  januar 15, 2017 kl. 9:50 am

  Hej Torben

  Hos Home-Tex, som vel egentlig er en anerkendt og respekteret forhandler, har ellers flere moskusdunsdyner med bæreevne over 13 – men du siger, at det ikke kan passe?
  Eller hvad siger du til deres gåsedunsdyne med bæreevne over 14 – jeg troede, at det kun var edderdun, der kunne komme op på den bæreevne?

  • januar 18, 2017 kl. 9:36 am

   Hej Peter, jeg vil ikke kommentere på om HomeTex er en anerkendt og respekteret forhandler.

   Men der findes ikke moskusdunsdyner over bæreevne 11 eller gåsedynsdyner over bæreevne 13…! Desværre er der ikke nogen instanser i Danmark som syntes det er vigtigt at kontrollere fyldet i dundyner, selvom vi flere gange har opfordret forbrugerombudsmanden til at gå ind i sagen. Du har desværre ingen mulighed for selv at kontrollere fyldet i dyner, og du kan helt sikkert mærke om bæreevnen er 9, 11 eller 13, men du kan ikke bevise det!

   Jeg anser Ringsted Dun som værende troværdige med deres bæreevne og der er jo nok en god grund til at de ikke ønsker at handle med Home Tex. Min bedste anbefaling til dig er derfor at du køber en Dansk produceret dyne fra Ringsted Dun, så er du sikker på at du får den kvalitet du ønsker og at din dyne holder meget længere.

   Ringsted Dun vælger og kontrollere deres forhandlere med omtanke og har mange forhandlere overalt Danmark, også online.

   Mvh Torben – Dyne Ekspert

 1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: