Forside > DYNER > Er der fjer i moskusdunsdyner?

Er der fjer i moskusdunsdyner?


En god blanding af moskusdun er altid bæreevne 11 og det er denne måleenhed som er den vigtigste, når man sammenligner dun, uanset om vi taler andedun (moskusdun) eller gåsedun. Vi er nødt til at bruge bæreevne når vi taler dun, da det er umuligt at sige hvornår et dun er et dun, eller et lille fjer!!!

 

moskusdun_and

 

Ringsted Dun kalder deres bærevne 11 moskusdun for 90% dun / 10% småfjer, hvor andre måske kalder samme blanding 100% dun og det er begge rigtige betegnelser, på den samme blanding.

 

Pas på hvis nogle producenter eller butikker lover dig moskusdunsdyner med en over bæreevne 11, (f.eks. bæreevne 12 eller 13) det kan simpelthen ikke lade sig gøre, så er decideret svindel!!!! Kun Gåsedunsdyner kan fås i bæreevner så høje, som bæreevne 12 og 13.

 

Ps. Mit svar tager jeg udgangspunkt i at vi bruger Europæiske Dun fra slagteindustrien og ikke rest dun fra Østen eller dun fra levende plukkede gæs og ænder. Den type dun kan ofte fås billigere, men det er dyreplageri og dårlig kvalitet, så den type dun beskæftiger vi os ikke med. Handel med dyner er en tillidssag, så se dig godt for inden køb.

 

Mvh Torben Hansen – Søvn Ekspert

Kategorier:DYNER
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: